Čokoláda sa vyrába z plodov kakaovníka a patri medzi najobľúbenejšie pochúťky na svete. Istý vedci zistili, že kakao pozitívne vplýva na krvný tlak a preto sa používa aj na prevenciu. Kakaové bôby majú bohaté biochemické zloženie. Obsahujú viac ako 800 molekúl s hydratačnými, tonizačnými a regeneračnými vlastnosťami. Kakao obsahuje látky ako napr.: železo, magnézium, fosfor, kalcium a množstvo iných vitamínov a proteínov. V dnešnej dobe poznáme čokoládu v rôznom skupenstve. Či už v pevnom ako napr. bonbóny alebo v tekutom ako nám veľmi dobre známy nápoj z horúcej čokolády.
Typy čokolády:
Mliečna čokoláda- minimálne 35% kakaa
Biela čokoláda- je založená na kakaovom masle a je bez pevných zložiek kakaa
Ľadová čokoláda- tento druh čokolády je nutne pred konzumáciou schladiť
Tmavá čokoláda- bez obsahu mlieka
Komentáre