Freďa blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Naša čokoláda

Čokoláda sa vyrába z plodov kakaovníka a patri medzi najobľúbenejšie pochúťky na svete. Istý vedci zistili, že kakao pozitívne vplýva na krvný tlak a preto sa používa aj na prevenciu. Kakaové bôby majú bohaté biochemické zloženie. Obsahujú viac ako 800 molekúl s hydratačnými, tonizačnými a regeneračnými vlastnosťami. Kakao obsahuje látky ako napr.: železo, magnézium, fosfor, kalcium a množstvo iných vitamínov a proteínov. V dnešnej dobe poznáme čokoládu v rôznom skupenstve. Či už v pevnom ako napr. bonbóny alebo v tekutom ako nám veľmi dobre známy nápoj z horúcej čokolády.

Typy čokolády:

Mliečna čokoláda- minimálne 35% kakaa

Biela čokoláda- je založená na kakaovom masle a je bez pevných zložiek kakaa

Ľadová čokoláda- tento druh čokolády je nutne pred konzumáciou schladiť

 Tmavá čokoláda- bez obsahu mlieka


Čokoláda | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014